Медведєв попросить Путіна продовжити антисанкції проти Заходу

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив підготувати звернення на ім'я президента Росії про продовження на півроку російських обмежувальних заходів у зв'язку з прийняттям ЄС рішення про продовження санкцій

Про це Медведєв сказав на нараді з віце-прем'єрами, передає Еспресо.TV з посилання на російський "Интерфакс".

"Сергій Едуардович (Приходько - віце-прем'єр), з урахуванням того, що Європейський Союз на півроку продовжив санкції РФ, я прошу вас підготувати моє звернення на ім'я президента з пропозицією продовжити дію указу президента на цей термін про введення обмежувальних заходів з боку РФ", - заявив Медведєв.

Крім того, він доручив підготувати відповідну постанову уряду, "в якому встановлюються категорії продукції, об'єкти зовнішньоторговельних операцій, на які поширюються російські обмежувальні заходи".

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу сьогодні прийняла рішення про продовження санкцій проти Росії до 31 січня 2016 року.

Санкції ЄС вводять обмеження щодо фінансування великих російських банків, забороняють експорт високотехнологічного обладнання в галузі енергетики, а також продаж зброї і деяких видів цивільних товарів військового призначення.

Пізніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія відповість взаємністю на рішення Євросоюзу про продовження антиросійських санкцій до січня 2016.