На міжнародному фестивалі в Угорщині виступатимуть 8 українських артистів

Цього року на Sziget разом з Роббі Вільямсом, Флоренс та іншими виступлять і 8 музикантів з України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт фестивалю.

Один з найбільших фестивалів Європи цього року на своїх сценах прийматиме 8 артистів з України. Так, на MasterCard World Music Stage 12 серпня відбудеться концерт "ДахаБраха" - проекту Владислава Троїцького "Україна Містична". Вперше на Sziget музиканти з'явилися у 2013 році, і завдяки ефектному виступу отримали друге запрошення.

Конкурс серед українських гуртів від Sziget Festival Україна, який тривав 2 місяці, визначив переможця. Ним став гурт ONUKA, названий відкриттям 2014 року. Вони виступатимуть у програмі YourOpen Talent Festival на British Knights Europe Stage 11 серпня. 

Також на цій же сцені виступить козак-рок гурт "Гайдамаків". 6 років тому вони вже виступали на Sziget, і тепер з новим складом вони гратимуть на British Knights Europe Stage 15 серпня. 

Magic Mirror - квір-майданчик фестивалю Sziget, сконструйований з дерева та полотен та оформлений дзеркалами – прийматиме двох українців - полденсера Алекса Щукіна та еквілібриста Сергія Тимофеєва.

Алекс Щукін – володар золотих медалей в міжнародних змаганнях з полденсу, Mr Pole Dance 2013, один з основних хореографів телевізійних шоу, керівник власної танцювальної школи, єдиної в Україні, яка навчає не лише різним танцювальним стилям і полденсу, а й повітряним видам мистецтв для дітей і дорослих – на кільцях і полотнах. Сергій Тимофеєв –еквілібрист, володар багатьох нагород, в тому числі золотої медалі 29-го фестивалю Cirque de Demain в Парижі.

7 українських артистів змагалися у фіналі міжнародного відбору за можливість заспівати на популярній локації Sziget – Campfire. Переможцями стали Stas Derkach & Bohdan Matviychuk, Golden Brown та The Same Toy.

Цього року на Sziget працюватиме більше 30 сцен і майданчиків, програма яких доповнюється щодня.