Продаж квитків на Суперкубок УЄФА зупинили через хакерську атаку

Гра між іспанськими "Барселоною" та "Севільєю" викликала у Тбілісі неймовірний ажіотаж

Сайт Biletebi.Ge, на якому в понеділок, 22 червня, повинен був початися продаж квитків, виявився недоступним, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Представники порталу заявили, що вранці на сайт була здійснена кібер-атака і, крім того, надійшла величезна кількість запитів користувачів. Адміністрація нині працює над усуненням неполадок. "У зв'язку з безпрецедентним попитом бажаючих купити квитки відбулася перевантаження системи, зараз ведеться посилення серверної частини", - заявили в адміністрації сайту.

Президент Федерації футболу Грузії Звіад Сичинава пояснив журналістам, що сайт для продажу квитків був обраний УЄФА. За його словами, адміністрація сайту запевнила, що провела всі тести і була готова продавати по 2,5 тис. квитків на хвилину. Однак у понеділок вранці з'ясувалося, що о 09:05 на портал одразу увійшли 10 тисяч охочих купити квитки, "тому виникли проблеми, які усуває адміністрація".

Матч відбудеться 11 серпня в Тбілісі на стадіоні "Динамо-арена" імені Бориса Пайчадзе, що вміщає 55 тисяч глядачів. За рішенням УЄФА, по три тисячі квитків будуть надані уболівальникам "Барселони" і "Севільї", 30 тисяч - жителям Грузії, решта - шанувальникам футболу інших країн. Продаж квитків здійснюється тільки в онлайн-режимі, одна людина має право купити лише 4 квитки.