Священики РПЦ будуть благословляти російських абітурієнтів під час екзаменів

Священики РПЦ в майбутній екзаменаційній кампанії мають намір давати благословення абітурієнтам та студентам

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на газету "Известия"

Про це розповів заступник голови синодального відділу по взаємодії церкви і суспільства Роман Богдасаров.

Батюшки чекатимуть відвідувачів в церквах за графіком роботи храмів поблизу вишів, таких як МГУ, МІФІ, МДІМВ і РДСУ. Також, за бажанням ректора, священнослужителі можуть приїхати в будівлю будь-якого університету в дні екзаменаційних випробувань.

"Коли починаються іспити, вступ до вишу - тут потрібно зміцнитися духом, а не тільки прочитати якісь підручники і отримати якісь знання. До того ж іноді виникає спокуса дати кому-небудь хабар або зробити шпаргалки і списати. Потрібна духовна допомога, щоб утриматися від будь-яких зазіхань порушити регламент. Адже нечесне вступ до вишу - це справа совісті людини", - пояснив отець Роман.

За бажанням ректорату, священики також можуть бути присутніми на самих екзаменах, відзначає видання.

У той же час самі ректори вузів до ідеї пустити в заклад помічника в рясі поставилися з обережністю.

"Тоді потрібно запрошувати ще рабина і мулу, - пояснив ректор МІРЕА Олександр Сігов. - Я сам православна людина, але вважаю, що для всіх конфесій повинні бути однакові умови. Кожен може самостійно піти у храм і отримати благословення.

Ректор МДТУ ДА Борис Єлісєєв проти священнослужителів у стінах вишу, але не в дні роботи приймальної комісії.

"У рамках виховної роботи священики у нас проводять лекції для студентів, - пояснив він. - А ось роботі приймальної комісії це заважати не повинно. У нас багатоконфесійна країна, отримувати благословення - особиста справа кожного".