У Кернеса проводять обшук, - ЗМІ

У Харкові за місцем фактичного проживання міського голови Геннадія Кернеса у готелі "Національ" на проспекті Леніна проводяться слідчі дії

Про це повідомили джерела у правоохоронних органах, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

За інформацією співрозмовників, слідчі дії проводять представники правоохоронних органів із Києва.

Це, найімовірніше, пов'язано зі справою з обвинуваченням Кернеса у незаконному позбавлені волі та побитті активістів Євромайдану, однак, можливо, слідчі дії проводяться в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактами розкрадань коштів керівниками харківських комунальних підприємств.

Співрозмовник агентства додав, що санкцію на проведення слідчих дій давав один із суддів міста Києва. До роботи залучені слідчі, бійці спецпідрозділу "Сокіл" та харківські міліціонери.

Наразі у готель "Національ" журналістів не пускають. У холі перебувають озброєнні люди у камуфльованій формі.

У прес-службі прокуратури Харківської області повідомили, що прокуратура області жодних слідчих дій у готелі "Національ" не проводить.

У прес-центрі Управління СБУ в Харківській області заявили, що до проведення слідчих дій у готелі "Національ" працівники обласного управління СБУ не мають відношення.

У відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області запевняють, що не мають жодної інформації про проведення слідчих дій у готелі "Національ" та відмовились коментувати ситуацію.