У МВС пояснили, що і де шукали в Харкові

У Харкові проводиться масштабна спецоперація Департаменту карного розшуку МВС спільно з Генпрокуратурою України в рамках розслідування злочинів проти учасників Євромайдану

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

У рамках зазначеної спецоперації працівники міліції провели обшуки у більш ніж 20 місцях. У проведенні слідчих дій взяли участь бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів".

Кримінальне провадження відкрите за фактом вчинення особливо тяжких злочинів стосовно учасників Євромайдану. У вчиненні цих злочинів підозрюються члени організованого злочинного угрупування – учасники ГО "Оплот". Вони брали участь в якості так званих "тітушок" у протиправних акціях, відомих як "Антимайдан".

Лідер ГО "Оплот" Євген Жилін на даний момент перебуває в розшуку. Також члени банди можуть бути причетними до сепаратистської діяльності на сході України.

Обшуки у Харкові були проведені в тому числі і на об’єктах, які належать представникам місцевої влади Харківщини, зокрема – в готелі "Національ". У проведення процесуальних дій намагалися втрутитися два народних депутати.

Міліція заявляє про неприпустимість подібного втручання, а також залишає за собою право реагувати на спроби протиправного впливу на розслідування у межах законодавства України.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив, що МВС проводить обшуки в готелі "Національ" в Харкові, де проживає мер міста Геннадій Кернес.

Пізніше міністр внутрішніх справ повідомив, що колишні члени Партії регіонів Дмитро Святаш і Юхим Звягільський втручаються у розслідування справи щодо оточення мера Харкова Геннадія Кернеса.

В Генпрокуратурі запевнили, що обшуки в готелі "Національ" в Харкові не мають відношення до мера міста Геннадія Кернеса.