У Путіна звинуватили країни Балтії у психічному розладі

Глава Адміністрації президента Росії Сергій Іванов назвав "психічним розладом" заяви прибалтійських держав про можливість нападу Росії на них

Таку заяву Іванов зробив у інтерв'ю Financial Times, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

"Мені смішно чути звинувачення Росії у військовій агресивності. Є такий вираз - "марення сивої кобили". Це психічний розлад - говорити про те, що Росія нападе на Прибалтику", - стверджує Іванов.

Глава адміністрації Кремля вважає, що це робиться "свідомо". "Це робиться, звичайно, свідомо самими прибалтійськими країнами, щоб отримати з вас (країн НАТО. - Ред.) гроші". Я відверто кажу, їм ваші гроші потрібні, тому "караул" (help!), зараз на нас нападуть", - додав Іванов.

Глава кремлівської адміністрації підкреслив, що бюджет НАТО і бюджет Росії близько не стоять один до одного, "це слон і Моська, бегемот і домашній кіт". "Військова міць у нас зовсім різна, але найголовніше - навіщо нам це потрібно? Ви що, серйозно думаєте, що ми хочемо з НАТО розв'язати війну? Ми що, самогубці?" - зазначив він.

За його словами, Росію звинувачують у всіх смертних гріхах, тому що це вигідно, "вигідно і все".

Він вважає, що звідси йде не тільки непорозуміння між людьми, але і зростання націоналізму і ксенофобії. "Адже не всі люди знають про реальний стан справ у світі, в економіці, в безпеці, багато хто вірить тому, що пишуть газети, каже телебачення і у вас, і у нас", - сказав глава адміністрації президента Росії.

Іванов запевняє, що його "турбує розрив між оцінкою реальної ситуації й віртуальної - розрив дуже високий".

"І це погано. Звідси і зростання націоналізму, ксенофобія, - зауважив він. - До речі, не тільки у нас. І у вас бурхливе зростання правих партій, вкрай правих, і у Франції, і у низці інших країн", - заявив глава адміністрації російського президента.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що санкцій проти Росії недостатньо, і запропонував вдатися до політичної ізоляції.