Українські біатлоністи відмовилися від тренувань у Росії

Для підготовки до наступного сезону збірна України з біатлону поїде до Норвегії

Про це заявив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт ФБУ.

"Ми на 99% досягли домовленості про те, що на перший сніг полетимо не в Тюмень, а у Шушен - там вже заброньовано і оплачено проживання команди. З цього приводу ми добре попрацювали разом з послом Норвегії в Україні, і нам зроблять національні норвезькі візи, які не враховуються в ліміті днів перебування в шенгенській зоні. Завдяки цьому нам не доведеться здійснювати багатогодинні перельоти. І така ж ситуація - зі Словенією, де пройде один з етапів Кубка світу. Там, завдяки старанням Уроша Велепеца, ми також розраховуємо отримати національні візи. При таких умовах ми будемо мати набагато менше проблем з днями перебування в Шенгені майбутньої зими", - каже Бринзак.

Підготовку до сезону біатлоністи проведуть в румунському Брашові, де відбудеться літній чемпіонат світу. Також наші "стріляючі" лижники будуть працювати в німецькому Рупольдінгу, білоруських Раубічах, а потім повернуться в Брашов.

Як уже повідомлялося, через війну на Донбасі українські біатлоністи залишилися без патронів.

Нагадаємо, минулої осені збірні України та Росії з біатлону провели спільний збір в Тюмені.