25 тис. грн на продукти і $6,5 тис. на стоматолога: Голова Апеляційного суду прокоментував обшук СБУ в своєму кабінеті

Голова Апеляційного суду Києва Антон Чернушенко запевняє, що всі вилучені в нього кошти та речі належать йому по праву і жодного відношення до корупції не мають

Про це він заявив на брифінгу в понеділок, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Я стверджую, що справа проти мене є замовною", - наголосив Чернушенко.

За його словами, на вилучені у нього два пістолети є відповідні документи: один із них 10 років тому йому вручив, начебто, як службову зброю Верховний Суд, а інший – нагородний пістолет від голови СБУ.

Голова суду також розповів журналістам, що 25 тис. грн мав при собі, бо збирався сходити у магазин, аби купити продукти додому. А 6,5 тис. дол. – на послуги стоматологів.

"Я мав намір після розгляду справи, яка була єдина на 9.30, поїхати до стоматолога. І, не знаючи, скільки коштуватиме 5 імплантатів, я взяв даний запас коштів", - сказав суддя.

Талони на бензин йому подарував колись друг, який виїздив за кордон.

"Частину використав, а частина залишилася, оскільки там гарний малюнок, мені не хотілося їх просто викидати", - пояснив Чернушенко.

Щодо автомобілів, запевняє він, то всі вони задекларовані і належать членам родини голови суду: "Всі автомобілі, які вони називали, вони їх навіть не описували. Вони по справі не проходять узагалі. Я їжджу лише на одному автомобілі - Mercedes E з одеськими номерами. Всі ці автомобілі задекларовані. Не подумайте, що вони якісь "ліві" і що ніхто про них не знає".

Ситуацію щодо СМС Чернушенко пояснив так: "Походження цих СМС мені невідоме".

Високопосадовець розповів, що не міг кілька днів вийти з приміщення суду та свого кабінету, бо, "не отримавши протокол, був позбавлений можливості взагалі вийти за межі кабінету".

Чернушенко переконаний, що все, що зараз із ним відбувається, "це через справу, яка стосується арешту майна підприємства "Нафтогазвидобування", тому що хотіли щоб був накладений арешт на облігації, на свердловини в Полтавській області, на результати видобування і на рахунки підприємств".

Як повідомили сьогодні на брифінгу генпрокурор Віктор Шокін та в.о. голови СБУ Василь Грицак, у Чернушенка вилучено $6,5 тис., приблизно 30 тис. грн, ключі від 5 машин, зареєстрованих на його родичів, картки на пальне (14 тонн).

Шокін наголосив, що голова Апеляційного суду відмовляється давати свідчення щодо походження вилучених у нього коштів та цінностей. Генпрокурор заявив також про наміри завтра внести подання до ВР з метою зняття суддівської недоторканності з Чернушенка, його затримання та арешту.