Луганщина вночі пережила найпотужніший обстріл за рік, – Москаль

У ніч на вівторок, близько 3-ї години, бойовики так званої ЛНР здійснили масований обстріл із "Градів" селища Карбоніт

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Реактивні снаряди накрили дільницю КП "Попаснавода", яка подає воду на значну територію Попаснянського району, а також на окуповані території. У результаті обстрілу знищені насоси, трансформаторна підстанція та інше обладнання (його попередня вартість – близько 3 мільйонів гривень). Працівників підприємства, що чергували на дільниці, витягали з-під завалів, дивом ніхто з них не загинув і не поранений. Паралельно з "Градів" були обстріляні околиці с.Борове, де знаходяться свердловини, з яких подається вода в населені пункти Попаснянського району.

Чотири свердловини виведені з ладу. У результаті обстрілів припинена подача води за напрямками "Карбоніт – Золоте", "Карбоніт – Попасна", "Карбоніт – Первомайськ (окупована територія)". Зараз більшість населених пунктів району, що постачаються водою КП "Попаснавода", залишилися без води.

"Це був цілеспрямований обстріл систем життєзабезпечення на контрольованій Україною території, - заявляє керівник обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. – Таких потужних обстрілів Луганщина не переживала з початку року, в ніч на вівторок на лінії розмежування коївся жах! Детальні наслідки обстрілів ще уточнюються, однак уже зрозуміло, що відновити водопостачання в стислі терміни не вдасться. Зараз воду цивільному населенню будуть доставляти рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій"