Путін каже, що російських туристів про Крим попередили іноземні агенти

Президент Росії Володимир Путін назвав застереження туристам, які хочуть відвідати Крим, обслуговуванням інтересів іноземних держав, які не визнали анексію українського півострова Росією

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Так, Путін прокоментував закон про іноземних агентів, який змусив згорнути діяльність деяких російських неурядових організацій.

"Ось це що називається? Це турбота про громадян Росії? Ні. Це обслуговування інтересів іноземних держав щодо Росії. Ось саме для цього і вводилося це поняття: іноземний агент. Щоб іноземні держави не використовували інструментів подібного роду для втручання в наші внутрішньополітичні справи", - упевнений Путін.

Зазначимо, у четвер, 18 червня, громадська організація "Товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль" рекомендувала російським туристам, щоб уникнути проблем у майбутньому, зокрема, з оформленням шенгенської візи, в’їжджати до Криму лише з материкової частини території України, маючи при цьому дозвіл української влади.

Юристи "Громадського контролю" відзначили, що за нормами чинного міжнародного права Крим і Севастополь є окупованими територіями, і за порушення порядку в’їзду туди може загрожувати кримінальна відповідальність.