У Львові вп'яте пройде найбільший джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest

25 червня у Львові відбудеться відкриття найбільшого джазового фестивалю Alfa Jazz Fest, що цього року вп'яте збере кращих джазових музикантів з різних країн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Новое время.

Вже у цей четвер усі охочі зможуть насолодитися найбільшим джазовим фестивалем Alfa Jazz Fest 2015, що пройде у Львові з 25 по 29 червня.

Організатори анонсували оновлений графік роботи трьох сцен Alfa Jazz Fest 2015 у центрі Львова, на яких відбудуться виступи музикантів - головної сцени ім. Е. Рознера в парку ім. Б. Хмельницького, сцені на центральній площі міста - площі Ринок, а також сцені в історичній частині міста - дворику Палацу Потоцьких.

Концертом-відкриттям Alfa Jazz Fest цього року стане сет Lviv Jazz Orchestra 25 червня. Сімфоджазовий оркестр, заснований в 2014 році при Львівській національній музичній академії ім. Н.В. Лисенко, вийде на сцену Ринок перед колегами зі столичного джазового оркестру Dennis Adu Bag Band і представить хіти в стилі джаз, соул, свінг і блюз.

Серед хедлайнерів фестивалю - американський джазовий піаніст і композитор Хербі Хенкок, один з найкращих джазових гітаристів Майк Стерн, японська піаністка Хіромі, володар премії Греммі Уейн Шортер, саксофоніст Білл Еванс, фьюжн-тріо Dirty Loops, гітарист і вокаліст Джордж Бенсон, а також харківська група Acoustic Quartet і біг-бенд відомого українського трубача Денніса Аду.

Крім концертів гостей фестивалю чекають спеціальні події - такі, як майстер-класи зірок джазу, джазові кінопокази та джем-сейшени музикантів. В рамках фестивалю також пройде конкурс вуличної музики Street Music by Alfa Jazz, в ході якого гості визначать кращий вуличний музичний колектив. Також відбудеться урочиста церемонія вручення щорічної Міжнародної музичної премії ім. Едді Рознера Alfa Jazz Music Awards.

Вхід на міські сцени на площі Ринок та біля Палацу Потоцьких буде вільним, у той час, як головна сцена Alfa Jazz Fest у парку культури ім. Б. Хмельницького запропонує гостям фестивалю декілька опцій - партер, куди необхідно придбати квитки, а також вільний перегляд на великому екрані в пікніковій зоні парку.