У Росії амністували вчительку, яка покусала школярку

Світовий суддя в Омській області Росії звільнив від відбування покарання за амністією вчительку середньої школи, якій перед цим виніс обвинувальний вирок за побиття неповнолітньої учениці

Вчителька була визнана винною у вчиненні двох злочинів за ч. 1 ст. 116 Кримінального кодексу Росії (побої), повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу прокуратури Омської області.

Суд встановив, що 4 і 8 березня педагог на дорозі біля будинку схопила 17-річну школярку за волосся, вкусила за палець і подряпала обличчя.

"Як пояснила засуджена, причиною конфлікту стало поширення неповнолітньою чуток про її особисте життя. Провину в скоєнні злочину педагог не визнала, заперечуючи причетність до вказаних протиправних діянь", - йдеться в повідомленні.

Світовий суддя погодився з позицією державного обвинувача і засудив її до 300 годин обов'язкових робіт, однак у зв'язку з оголошеною Держдумою амністією до 70-річчя Перемоги звільнив її від відбування покарання.

Крім того, із засудженої на користь неповнолітньої була стягнута компенсація моральної шкоди в розмірі 15 тис. рублів (6105 грн).

"Після вступу вироку в законну силу прокуратурою буде розглянуто питання про вжиття заходів реагування стосовно вчительки з метою звільнення її від займаної посади", - зазначається в повідомленні.