У смертях людей на Майдані винні радикали, - Янукович

Колишній президент України Віктор Янукович поклав відповідальність за події у лютому 2014 року, коли під час сутичок учасників протестів із міліцією у Києві загинуло більше ста людей, "на радикалів, які вирішили захопити владу"

За словами Януковича, сам він всіляко намагався уникнути насильства. Про це пише Еспресо.TV із посиланням на ВВС-Україна.

"Я був противником, категоричним противником, кровопролиття. Я вважав, що жодна влада не варто краплі крові людей. Тому я був проти того, аби пролилася кров в Україні. І я зробив усе, щоб в Україні не було війни", - заявив він в ексклюзивному інтерв'ю ВВС.

Екс-президент стверджує, що не віддавав правоохоронцям наказу застосовувати зброю проти беззбройних демонстрантів, і вважає, що міліцію спровокували радикали, які почали по ній стріляти.

Внаслідок збройних сутичок у центрі Києва загинули понад сто людей - чинна влада покладає вину за це на Віктора Януковича та його оточення. Їх розшукує Інтерпол.

Невдовзі після тих подій Януковича усунули від влади. Згодом він втік до Росії, де кілька разів виступав по телебаченню з офіційними заявами, у яких, зокрема, спростовував чутки про свою смерть і називав себе легітимним президентом.

Читайте також: Янукович уперше дав інтерв'ю західній пресі.