Янукович запевнив, що хоче бачити Донбас у складі України

Колишній президент України Віктор Янукович висловив упевненість у тому, що Донбас, значну частину території якого контролюють озброєні прихильники самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", повинен залишатися у складі України

Про це він заявив у інтерв'ю ВВС, повідомляє Еспресо.TV.

"Якщо Київ хоче, щоб Донбас залишився в Україні, - а я за це; я за те, щоб Донбас залишився в Україні, - то потрібно сідати за стіл переговорів, зробити все, що завгодно, досягти компромісу, домовитися і почати виконувати Мінські угоди. Заслуга Росії - у тому, що відбулися мінські угоди", - вважає Янукович.

Екс-президент також закликав США і Європейський Союз змусити Київ вести прямі переговори з лідерами прихильників самопроголошених республік.

"І сьогодні Європа, Сполучені Штати Америки, які безпосередньо впливають на Київ, повинні змусити Київ сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу і виконати Мінські угоди", - заявив він.

Він також назвав події на сході України "геноцидом". "Взагалі, я вважаю, що усе, що зараз відбувається на Донбасі, це геноцид. Геноцид населення Донбасу", - стверджує президент-втікач.

Нагадаємо, Янукович, перебуваючи в бігах на території Росії, постійно змінює місце перебування через страх переслідування.

Віктора Януковича усунули від влади у лютому 2014 року на тлі багатомісячного протистояння з опозицією, яке обернулася загибеллю понад 100 людей. Після того колишній голова держави втік до Росії. Його та його оточення розшукує Інтерпол.