Автор пам'ятки для туристів по Криму діагностував у Путіна параною

Керівник організації "Громадський контроль" і глава Товариства захисту прав споживачів (ТЗПС) Михайло Аншаков, що є автором пам'ятки для російських туристів, які мають намір відвідати окупований Крим, прокоментував заяву глави РФ Володимира Путіна з цього приводу. Він припустив, що у президента розвинулася параноя

Про це Аншаков написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передає Еспресо.TV.

"Багато хто сьогодні просить прокоментувати заяву громадянина Путіна В. В., який заміщує посаду президента РФ, зроблену на засіданні так званої "Громадської палати" про те, що ТЗПС обслуговує інтереси іноземних держав в контексті спічу про іноземних агентів", - написав він.

Аншаков в першу чергу заявив, що Путін "некомпетентний давати оцінку діяльності громадських об'єднань". Крім цього, він зазначив, що президент Росії погано інформований, оскільки ТЗПС не має офіційного статусу іноземного агента і не отримує закордонного фінансування.

"Подібного роду заяви самого пана Путіна В. В. та ряду його колег у зв'язку з публікацією Пам'ятки для споживачів при відвідуванні окупованих територій часом схожі на симптоми параної", - написав у висновку Аншаков.

У четвер, 18 червня, громадська організація "Товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль" рекомендувала російським туристам, щоб уникнути проблем у майбутньому, зокрема, з оформленням шенгенської візи, в’їжджати до Криму лише з материкової частини території України, маючи при цьому дозвіл української влади.

Юристи "Громадського контролю" відзначили, що за нормами чинного міжнародного права Крим і Севастополь є окупованими територіями, і за порушення порядку в’їзду туди може загрожувати кримінальна відповідальність.

Володимир Путін заявив, що російських туристів про Крим попередили іноземні агенти

Після цього Роскомнагляд заблокував сайт російської громадської організації.