Кавказькі бойовики склали присягу на вірність "Ісламській державі"

Терористи з "Імарату Кавказ" вирішили в повному складі перейти під командування лідера ІД Абу Бакра аль Багдаді

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Кавказский узел".

Аудіозапис, у якому говориться, що бойовики "Імарату Кавказ" склали присягу лідеру ІД Абу-Бакру аль Багдаді, було розміщено на сервісі YouTube 21 червня. Раніше вже були повідомлення про присягу ІД окремих лідерів терористів з Північного Кавказу. Тепер же мова йде про клятву вірно служити аль Багдаді, складену лідерами всіх підрозділів (вілайетів) – дагестанського, чеченського, інгушського та кабардино-балкарського.

"Імарат Кавказ" як і "Ісламську державу" у Росії визнано терористичними організаціями.

Російські урядовці вже неодноразово повідомляли, що на стороні ІД в Сирії та Іраку воюють громадяни Росії. Голова Радбезу Росії Микола Патрушев оцінював їхню чисельність як "більше тисячі". Директор ФСБ Олександр Бортніков називав цифру в 1700 чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що терористи "Ісламської держави" почали карбувати власні монети - ісламський дінар. Повідомляється, що 1 золотий динар дорівнює $139. Валюта, надійде в обіг найближчим часом.

Валюта ІД створена подібно до монет, які використовувалися в 630-х роках за часів халіфа Османа. Вони також носили назву - ісламські динари. Монета "Ісламської держави"  відсилає до Корану, де зображено сім класів і карта світу.

Також в річному звіті Держдепартаменту США по ситуації з тероризмом в світі "Ісламська держава" потіснила "Аль-Каїду" з лідерів найнебезпечніших терористів.