Кремлю ввижається, що відмова від федералізації України порушує Мінські угоди

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков звинуватив українського президента Петра Порошенка в намірі не дотримуватися Мінських угод

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

Так, коментуючи слова Порошенка про неприпустимість федералізації України і про можливі наслідки для тих, хто буде домагатися створення республік на її території, Пєсков заявив, що Мінські домовленості не допускають вільного трактування.

"Тут мало місця для вільного трактування. У нас першоджерелом в даному випадку є текст Мінських домовленостей, під якими стоять підписи країн-гарантів і підписи сторін конфлікту. Чітко прописана черговість та порядок реалізації цих домовленостей, де чітко вказана політична реформа, вказаний особливий статус (окремих регіонів Донбасу, - ред.), амністія та інші пункти", - сказав Пєсков журналістам.

"Все, що йде врозріз із цими досить однозначними формулюваннями, є ні чим іншим, як наміром не дотримуватися Мінських домовленостей", - вважає він.

Нагадаємо, вчора під час засідання Національної ради реформ Порошенко заявив, що повторення "ЛНР" і "ДНР" не буде і в Україні не буде дозволено жодної федералізації.