Під Полтавою вибухнула вантажівка Нацгвардії з боєприпасами

Сьогодні вночі в Полтавському районі під час руху в автомобілі КрАЗ, який належить Національній гвардії України, виникла пожежа, внаслідок чого стався вибух боєприпасів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області.

Інцидент стався на 336 км автодороги Київ-Харків.

"До місця пожежі направлено п'ять одиниць техніки та 35 осіб особового складу  підрозділів ДСНС, служби взаємодії: швидкої медичної допомоги, ДАІ, УМВС, СБУ, прокуратура, військова служба правопорядку", - йдеться у повідомленні.

На місці працює штаб з ліквідації надзвичайної події.

Слідчою групою УМВС України у Полтавській області розпочато слідчі дії по встановленню обставин виникнення пожежі. Проводиться визначення можливої зони розлітання артилерійських снарядів.

"Після проведення слідчих дій групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області в кількості шести осіб проводитиметься обстеження прилеглої території, розбивка на сектори місць виявлення боєприпасів та виконання робіт по їх знешкодженню", - зазначається у повідомленні.

У ДСНС наголосили, що на місці події загиблих та травмованих немає.

Подробиці інциденту повідомив на своїй сторінці у Facebook також народний депутат від Радикальної партії України Ігор Мосійчук.

"З'ясував, що трапилось на в'їзді в Полтаву зі сторони Києва. Вночі загорілась вантажівка, яка перевозила боєприпаси на східний фронт. Від вибухів боєприпасів різних калібрів у полтавчан дрижали вікна. Наразі пожежа вщухла, але частина ушкоджених боєприпасів розкидано по трасі Киів-Харків. Працюють вибухотехніки", - написав Мосійчук.

Про шум від вибуху боєприпасів недалеко від одного з гіпермаркетів на в’їзді до Полтави повідомляли до цього користувачі соціальних мереж.