Росія заявила про готовність направити зброю на Польщу та Румунію

Заступник секретаря Ради безпеки Росії Євген Лук'янов заявив, що елементи протиракетної оборони, які розгортаються в Польщі та Румунії, представляють потенційну небезпеку для Росії

Таку заяву Лук'янов зробив у середу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

"Їм би краще думати про інше, тій же Польщі, Румунії. Розміщення елементів ПРО, пускових установок, які реально націлені на наші стратегічні ядерні сили, - це для них проблема. Вони автоматично стають нашими цілями", - сказав він журналістам.

"Якщо їм подобається бути цілями через американські системи озброєнь, це їхній вибір", - підкреслив Лук'янов.

Він також заявив, що Польща і Румунія ризикують опинитися між двома ворогуючими сторонами.

"Логіка конфлікту зводиться до того, що ніхто не виграє від конфлікту, а хтось опиняється між. Ось вони можуть виявитися між. Якщо їм ця позиція зрозуміла, прийнятна, якщо це основа їх союзницьких зобов'язань, то я не можу це коментувати", - зазначив заступник секретаря Ради безпеки Росії.

Лук'янов також вважає, що плани Вашингтона щодо розміщення 250 одиниць важкої техніки в семи європейських країнах можна пояснити "нездоровим збудженням", а не реальною загрозою.

"Нездорове збудження деяких держав, нових членів Атлантичного блоку не є обґрунтуванням для існування якихось загроз. Це, швидше за все, до лікаря", - заявив він журналістам.

"Напевно, тут більше терапії, ніж хірургії. Ця терапія спрямована цим бенефіціарам - країнам Балтії, Польщі, Румунії", - сказав заступник секретаря Ради безпеки РФ.

Нагадаємо, Міністерство оборони США підтвердило намір розмістити у Східній Європі важке озброєння, зокрема танки, БМП і артилерію.