Шокін просить Раду дозволити арешт голови Апеляційного суду

Генпрокуратура повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру голові Апеляційного суду м. Києва А. Чернушенку у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України", - йдеться у повідомленні.

"Генеральний прокурор України Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення вказаної особи від посади, а також звернувся з поданням до Верховної Ради України про надання згоди на затримання та арешт судді", - додали у прокуратурі.

Нагадаємо, прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду м. Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України та постановлення завідомо неправосудних судових рішень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

Читайте також: Ситуацію навколо Апеляційного суду обговорять 25 червня.