Батьки загиблих від "дідівщини" солдатів приєднались до вірменського Майдану

На проспект Баграмяна у Єревані прийшла група батьків солдат, які загинули під час служби в армії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Armenia Today.

Поліція відмовляється пропустити їх до будівель адміністрації президента та Національних зборів (парламенту).

Батьки вже підтримали учасників акції протесту. Вони вважають, що протестуючі мають підняти питання військовослужбовців, які загинули від рук "внутрішнього ворога".

"Хай встануть та заявлять, що не підуть звідси доки ці вбивства не будуть розкриті. Сьогодні ми відправляємо в армію своїх дітей і не знаємо чи повернуться вони. З них намагаються зробити не солдатів, а "стабільне ЧМО", а хто цьому протидіє, опиняється у положенні наших дітей – їх просто вбивають", - кажуть матері загиблих.

Заступник начальника поліції Валерій Осіпян закликав батьків провести свою акцію в інший день.

Раніше під час прямого включення з "електричного" Майдану у Вірменії журналістки Lifenews протестуючі тримали плакати з написами "Россия 24 в жопу" російською та вірменською.

Нагадаємо, у Вірменії проходять акції протесту проти підвищення тарифів. Мітинг у Єревані вже встигли охрестити "вірменським Майданом".

Місцева поліція, як і півтора роки тому в Києві, почала силовий розгон протестувальників. По учасниках акції зранку, 23 червня, гатили з водометів, більше 200-х мітингувальників затримали, є десятки поранених.

Після "водяного" розгону, близько 10 тисяч людей знову вийшли на вулиці Єревана. Вірменський Майдан розширюється на всю країну, і до акцій протесту долучаються нові міста.

Президент Вірменії Серж Саргсян покинув країну. На саміті, який відбудеться в Брюсселі 25 червня, він має виступити з промовою.