На "Молодості" представлять фільми українських кінорежисерів, які ще не завершені

У програмі Київського міжнародного фестивалю "Молодість" будуть представлені стрічки, які завершать тільки напередодні самого фестивалю

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Телекритику.

У програмі фестивалю "Молодість" будуть представлені стрічки одразу після завершення роботи над ними.

Українські кінорежисери завершать кілька стрічок до початку "Українських прем'єр" 45-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість". Про це розповів генеральний директор кінофоруму Андрій Халпахчі. "Сподіваємося на кілька цікавих прем'єр восени. На щастя, українська продукція, незалежно від кризи, збільшується, і нам є що показувати", - розповів він.

Крім того, в Національній програмі відбудеться конкурс короткометражних стрічок. "Будуть у нас і спеціальні події з українським документальним кіно, яке є сьогодні доволі актуальним", - розповів Андрій Халпахчі.
 
Окрім того, на кінофестивалі пройдуть покази стрічок про військові події на Сході України мистецького об'єднання "Вавилон'13" та інших авторів. Щодо ігрової стрічки "Полон" Анатолія Матешка, який команда "Молодості" представляла в межах Українського павільйону на Канському міжнародному кінофестивалі, то його прем'єра відбудеться на Одеському міжнародному кінофестивалі.
 
"Кіно про війну - це, безумовно, актуально, - додав Андрій Халпахчі. - І осягнути ці події не як репортаж, а мистецьке явище  - непросто".