Королева Британії застерегла Європу від розколу

Королева Великої Британії Єлизавета II під час офіційного візиту до Німеччини закликала охороняти Європу від розколу як на заході, так і на сході

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

На офіційному прийомі в перший повний день її візиту королева заявила, що вона і президент Німеччини Йоахім Гаук бачили як гірші, так і кращі часи Європи, додавши: "Ми повинні напружено працювати, щоб підтримувати досягнення післявоєнного світу".

"Ми знаємо, що розкол в Європі небезпечний, і ми повинні охороняти (Європу, - ред.) від нього, як на заході, так і на сході нашого континенту", - сказала вона, потім запропонувавши тост за Гаука і народ Німеччини.

У Букінгемському палаці спростували припущення, що коментар королеви міг мати якесь відношення до майбутнього референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу.

"Це не пов'язано з Євросоюзом. Королева аполітична. Вона б ніколи не зробила політичної заяви", - запевнив один з представників палацу.

На Даунінг-стріт заявили, що питання умов перебування Британії в ЄС піднімалося в переговорах прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Рішення про проведення референдуму було прийнято британським парламентом 10 червня. Плебісцит повинен пройти до кінця 2017 року.