Росія лишається в кінці рейтингу мирних та войовничих країн

Опубліковано список країн, відсортованих за їхнім ставленням до миру. Україна на 150 місці, Росія – на 152-му

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Рейтинг Global Peace Index підготувала неприбуткова організація Інститут економіки та миру. Вони оцінювали країни за кількома критеріями: наявність внутрішніх та зовнішніх конфліктів, легкість доступу до зброї, розмір військового бюджету тощо.

На першому місці як і торік залишилась Ісландія. Взагалі автори пишуть, що Європа є одним з найбільш мирних регіонів світу. Але це тому, що автори дослідження помістили Україну в розділ "Росія та Євразія".

В першу десятку мирних країн увійшли також Данія, Австрія, Нова Зеландія, Швейцарія, Фінляндія, Канада, Японія, Австралія, Чехія.

Україна опинилася на 150 місці. Порівняно з рейтингом, опублікованим 2014 року, ми змістилися на 10 пунктів вниз. Ще стрімкіше падіння відбулося лише в Лівії. Автори дослідження зазначають, що хоча наша країна страждає від зовнішньої агресії, але зараз до конфлікту долучився громадянський компонент.

Зокрема наша країна значно погіршила показники по легкості доступу до стрілецької зброї, інтенсивності внутрішнього конфлікту, жорстокості злочинів та впливу тероризму.

Росія, як і торік, лишається на 152 місці. Вона входить в "червону зону" найбільш войовничих країн світу. За войовничістю вона поступилася лише кільком країнам Африки та Азії. Зокрема, Північній Кореї, Сомалі, Сирії.