Український фільм візьме участь у престижному міжнародному кінофестивалі

Документальна стрічка Остапа Костюка "Жива ватра" представить Україну у Карлових Варах

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Український документальний фільм Остапа Костюка "Жива ватра" візьме участь у знаменитому кінофестивалі, який пройде в Калових Варах з 3 по 11 липня.

Картина оповідає про життя карпатських пастухів. "Це фільм про людське покликання. Про щоденну працю без вихідних і права на слабкість. Про гармонійний світ, який ми втратили, прагнучи до комфорту, і дитинство, яке залишаємо, примірявши на себе ролі дорослих", - розповідає про фільм режисер Остап Костюк.

Навесні 2015 року "Жива ватра" був нагороджений спеціальним призом журі на канадському міжнародному фестивалі документального кіно HotDocs.

"Жива ватра" був відібраний на документальний конкурс кінофестивалю в Карлових Варах, де відбудеться європейська прем'єра фільму. Ми дуже раді, що картина буде показана на знаковому кінофестивалі категорії "А". Ми з режисером летимо до Чехії, щоб представити фільм публіці. Буде три покази: один в рамках індустріальної секції, і два конкурсних – 4 і 5 липня", - розповіла Ольга Безхмельніцина, виконавчий продюсер фільму "Жива ватра".