Активісти єреванського Майдану висунули три вимоги владі

Учасники акції протесту в центрі Єревану висунули три вимоги владі Вірменії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Зокрема, мітингувальники вимагають призупинити дію рішення про підвищення тарифів на електроенергію, почати переговори з громадськими активістами з питання зниження тарифів на електроенергію, а також притягти до відповідальності тих поліцейських у цивільному одязі, які застосували насильство 23 червня стосовно активістів та журналістів.

"Ми не належимо до будь-якої політичної сили, як і багато хто з присутніх тут. Ми завжди будемо з народом, не допускаючи грабежу", - заявляють вони.

На цей час проспект Баграмяна, де проходить мітинг, заблоковано.

Рішення комісії з регулювання суспільних послуг про підвищення з 1 серпня тарифів на електроенергію на 16%, прийняте 17 червня, спровокувало акцію протесту, яка триває в Єревані вже кілька днів.

Акція протесту проти підвищення тарифів на електроенергію почалася в Єревані 19 червня і пізніше переросла в ходу до резиденції президента. Поліцейські із застосуванням спецтехніки розігнали демонстрантів. Майже 240 людей, у тому числі журналісти, були доставлені в поліцейські дільниці, 25 осіб звернулися за медичною допомогою.

Акція поновилася у вівторок увечері. Присутні на площі Свободи знову організували ходу до резиденції президента на проспекті Баграмяна, однак шлях їм знову перегородили поліцейські кордони.