Окупаційна псевдовлада Криму оштрафувала імама за молитву

Кримськотатарському керівнику молитви в мечеті за молитву, в пам'ять жертв депортації присудили штраф у розмірі 5000 грн

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Тиждень.ua.

Служителя кримської мечеті  Юнуса Неметуллаєва оштрафували на 10 тис. рублів ( 5 тис.грн – Ред.) за участь у мітингу 18 травня у зв’язку з 71-ою річницею депортації кримських татар. Про це повідомила прес-служба Меджлісу кримськотатарського народу.

Суд виніс постанову про «адміністративне правопорушення» священнослужителеві, який прочитав на мітингу в селі Воїнка Красноперекопського району молитву в пам'ять жертв депортації.

У прес-службі нагадали, що перше судове засідання у справі Неметуллаєва відбулося 18 червня 2015 року. Тоді суд узяв перерву «для більш ретельного вивчення обставин справи», а також виклику свідків за поданням адвоката.

Зауважимо, у Криму з нагоди річниці Дня депортації кримських татар щорічно відбувалися масові заходи, зокрема жалобний мітинг в центрі кримської столиці. Але після анексії півострова Росією в березні 2014 року, проведення таких акцій в центрі Сімферополя заборонили. Цього року Меджліс кримськотатарського народу також отримав від місцевої влади відмову на проведення мітингу.