Поліція вже схопила терориста, який напав на завод у Франції

Через напад на завод президент Франції Франсуа Олланд терміново покинув саміт ЄС та повідомив, що вже відома особа терориста

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Meduza.

Особа терориста вже відома поліції, розповів Франсуа Олланд в екстреному зверненні до нації.

Пізніше міністра внутрішніх справ Франції Бернар Казньов назвав ім'я нападника - Ясін Салі. За його словами, нападника затримав пожежник, який зумів зберегти "холодний розум" під час атаки.

За словами Казньова, Ясін Салі має зв’язки з рухом салафітів, але досі не був помічений в жодній терористичній діяльності. Затримано кілька членів родини нападника.

Після повідомлення про теракт на заводі компанії Air Products президент Франції терміново повернувся до країни. Він знаходився в Брюселі на саміті Євросоюзу.

Нагадаємо, теракт стався у французькому місті Сен-Кантен-Фалавьє, що поблизу Ліона. На атакованому заводі зберігаються запаси кисню, водню, аргону та інших речовин, які використовуються у промисловості.

Терорист протаранив ворота заводу вантажівкою і врізався у ємності з газами, через що відбувся вибух. Двоє людей отримали поранення, нападник затриманий поліцією.

Є версія, що нападників було двоє. Поруч з місцем вибуху було знайдено тіло без голови. За непідтвердженою інформацією, голову знайшли, на ній були зроблені написи арабською мовою. Інші джерела повідомляють, що написи були на ісламістському прапорі, який знайшли в терориста.