Порошенко проситиме Раду проголосувати за зняття недоторканності

Президент України Петро Порошенко наголосив, що звернеться до Верховної Ради України з проханням проголосувати за зняття суддівської недоторканності

Про це глава держави заявив під час свого виступу на засіданні Конституційної комісії,повідомляє Еспресо.TV. із посиланням на "Укрінформ".

"Я буду просити Верховну Раду все-таки проголосувати після повернення з Конституційного Суду питання суддівської і депутатської недоторканності. Це питання також є принциповим. Якщо ми з вами будуємо демократичну державу, влада не має права використовувати інструменти політичного тиску ані на суддів, ані на депутатів. Але недоторканність не має бути використана для перешкоджання боротьбі з корупцією і злочинністю", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше президент закликав Верховну Раду України зняти недоторканність з народних депутатів і обмежити недоторканність суддів.

Як повідомлялося, нещодавно Конституційний суд оприлюднив рішення про те, що законопроект про внесення змін до Конституції (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів) відповідає вимогам статей 157 і 158 Основного Закону.