Французький терорист відправив селфі з відрубаною головою в Сирію

Підозрюваний у скоєнні теракту в місті Сен-Кантен-Фаллавьє на південному сході Франції 35-річний Ясін Салі відправив фото з відрізаною головою вбитого начальника в Сирію

Про це повідомляє джерело в слідчих органах, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

У минулу п'ятницю Салі на автомобілі в'їхав на територію підприємства по виробництву газових балонів і врізався у наповнені ємності. Поруч з місцем події був виявлений ісламістський прапор і людська голова, відділена від тіла.

За даними слідства, жертвою став начальник підозрюваного Ерве Корнара. На допиті злочинець зізнався в тому, що вбив свого шефа, а потім обезголовив його тіло.

За даними слідства, в телефоні Салі була виявлена зроблена ним самим власна фотографія з головою вбитого шефа. Автопортрет був відправлений на канадський номер телефону за допомогою сервісу WhatsApp. Проте слідчі переконані, що одержувач селфі знаходиться десь на кордоні Сирії та Іраку.

Імовірно, адресатом є французький джихадист, який присутній у зоні бойових дій. Його ім'я не називається. Слідство не має даних про те, чи був Салі колись в Сирії, проте він знаходився у полі зору французьких правоохоронців з 2006 по 2008 рік за зв'язки з салафітами.