Порошенко нагадав Європі про Крим та Сенцова

Український режисер Олег Сенцов бореться за незалежність та суверенітет своєї Батьківщини і водночас відстоює мир і безпеку всього європейського континенту

На цьому наголосив президент України Петро Порошенко в своєму привітанні до учасників та гостей Днів українського кіно в Берліні на підтримку Олега Сенцова, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

"Потрібна не лють і ненависть, писав український класик світового кіно Олександр Довженко, а висота розуму. Дякую усім, хто з висоти розуму, великої європейської традиції поваги до людських прав доклав зусиль до проведення цього заходу. Вірю, що Європа не забуде про долю кінорежисера Олега Сенцова, про долю всього кримськотатарського народу і про факт першого з часу Другої світової війни відторгнення силою території незалежної держави", - сказав Порошенко.

На його переконання, усіх людей об’єднує бажання підтримати митця, який бореться за незалежність та суверенітет своєї Батьківщини, відстоює водночас мир і безпеку всього європейського континенту.

"Вірю, що разом ми зробимо все для його визволення. Так само вірю, що народи Європи спільно протистоятимуть загрозам, з якими український народ веде боротьбу на сході своєї країни", - наголосив президент у привітанні.