Прем'єр Вірменії підтвердив готовність влади до діалогу

Прем'єр-міністр Вірменії Овік Абрамян закликав демонстрантів, які протестують на проспекті Баграмяна в Єревані, утримуватися від "антиконституційних дій"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Новости-Армения".

"Підтверджуючи готовність влади вирішувати проблеми за допомогою діалогу і спільної роботи, вкотре закликаю наших співвітчизників, які продовжують акцію протесту на проспекті Баграмяна, утримуватися від антиконституційних дій і не загострювати ситуацію. Одночасно, вважаю неприпустимою будь-яку провокацію стосовно поліцейських, вони служать нашій країні і народу і гідні великої поваги", - сказав глава уряду.

За його словами, сьогодні на проспекті Баграмяна з'явилися сили, реальна мета яких - не проблема підвищення тарифів на електроенергію, а нібито створення нестабільності в країні і провокування сутичок між громадянами.

"Вони вивели на перший план не соціальний чи економічний елементи, а незрозумілі і безперспективні політичні устремління", - сказав Абрамян.

За його словами, такого висновку можна дійти тому, що президент Серж Саргсян напередодні представив не тільки ситуацію в енергетичній сфері, аргументи, пов'язані з підвищенням тарифу, а й заявив, що обґрунтованість подорожчання електроенергії визначить міжнародний аудит, а до того уряд візьме на себе весь тягар підвищення тарифів.

"Ми висловлюємо готовність залучити до всього процесу представників експертного співтовариства та громадянського суспільства", - сказав Абрамян.

Він додав, що в цій ситуації стає незрозумілим рішення про продовження блокування проспекту Баграмяна, особливо після того, як ініціативна група акції заявила, що захід продовжиться на площі Свободи.

"Члени ініціативи "Ні грабежу", отримавши позитивну відповідь на підняті ними питання, продемонстрували високі якості правосвідомості, які виходять з інтересів суспільства і держави. Це рішення підтвердило ті оптимістичні твердження, що в нашій країні дійсно підростає хороше покоління, молоді люди, які відчувають відповідальність за свої кроки", - сказав глава уряду.

Нагадаємо, раніше в Єревані поліція була налаштована розігнати мітингувальників і дала учасникам акції протесту годину на те, щоб покинути центральні вулиці, а протестувальники йти не планують.

Читайте також: Мешканці Гюмрі погрожують владі масовими протестами.