Тисячі греків на вулицях протестують проти вимог кредиторів

Близько 17 тисяч осіб вийшли увечері 29 червня на демонстрації, щоб сказати "ні" пропозиціям міжнародних кредиторів

На акціях лунають заклики проголосувати проти вимог до Греції на референдумі 5 липня, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Німецьку хвилю".

"Ні шантажу ", "Ні меморандумам", "Наші життя не належать кредиторам" - ці та інші написи виднілися на транспарантах, які демонстранти розгорнули на площі перед будівлею парламенту в Афінах.

За даними поліції, у грецькій столиці участь у акції взяли близько 13 тисяч людей. Ще чотири тисячі вийшли на вулиці в Салоніках. Більшість із них - прихильники правлячої коаліції лівих сил СИРІЗА. Одна з учасниць акції розповіла кореспонденту інформагенції, що більшість людей виступають за збереження у Греції євро як національної валюти, але "не за будь-яку ціну".

Останніми тижнями у Греції неодноразово відбувалися масові демонстрації як "за" домовленості з міжнародними кредиторами, так і "проти" них. Експерти побоюються, що криза розколе грецьке суспільство.

Сьогодні у Греції припинили роботу усі банки, а ЗМІ повідомили, що країна відмовилася вчасно сплачувати МВФ борг в 1,6 млрд євро.