Бен Афлек зніме фільм про корупцію у ФІФА

Бен Аффлек погодився стати продюсером художнього фільму, присвяченого корупції у ФІФА

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Автором сценарію і режисером картини виступить Гевін О'Коннор ("Американці", "Гордість і слава", "Воїн"). Фільм стане екранізацією книги Кена Бенсінгера "Houses of Deceit", що викриває корупційні схеми в керівництві ФІФА. Картину зніме студія Warner Bros.

Книга розповідає про скандал, в центрі якого опинився колишній член виконавчого комітету ФІФА Чак Блейзер. Користуючись прикриттям ФБР, куди він доносив на своїх колег, він, як і інші футбольні чиновники, брав хабарі та жив у розкоші.

"Як будь-якого футбольного вболівальника, мене засмучує той факт, що світ великого футболу загруз у корупції. Звичайно, це хороший драматургічний матеріал для фільму, але для спорту ситуація плачевна. Сподіваюся, коли-небудь у ФІФА працюватимуть чесні чиновники: корупція у спорті особисто мене дуже дратує: її ніде не повинно бути, а в спорті - особливо", - поділився з журналістами Бен Аффлек.

Попередній продюсерський проект Бена Аффлека "Операція "Арго", де актор виступив режисером і виконавцем головної ролі, отримала в 2013 році премію Оскар в номінації "Найкращий фільм року".

Нагадаємо, що нещодавно Бен Афлек погодився зняти власну картину про Бетмена.