Бойовики розгорнули нові батальйони на південь від Донецька

Незаконні збройні формування намагаються приховати зосередження і розгортання нових батальйонних тактичних груп на південь від Донецька

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"На південь від Донецька російсько-терористичні війська проводять комплекс заходів, покликаних приховати зосередження і розгортання низки нових батальйонних тактичних груп (в районі Мосьпине - Комсомольське; в районі Тельманове; в районі Оленівка - Докучаєвськ)", - зазначив Тимчук.

Він наголосив, що, на думку аналітиків групи ІС, саме в цьому ключі варто розглядати активізацію обстрілу зі 122-мм артилерії позицій українських військ в районі населених пунктів Гранітне, Старогнатівка і південніше Новомихайлівки (район селища Степове).

"Також появу в даних районах першої лінії відразу декількох груп бронетехніки бойовиків (протягом доби кілька разів терористи обстріляли з танків, під прикриттям ББМ, передові позиції сил АТО в районі н. п. Гранітне), варто розглядати в контексті зазначеного розгортання нових БТГ", - підкреслив координатор групи "Інформаційний спротив".

Нагадаємо, Тимчук також повідомив, що відведення важкої бронетехніки від лінії розмежування на сході України зірвано бойовиками.