Дочка прокурора Шокіна Горностаєва після прочухана Саакашвілі пішла в декрет, - ЗМІ

Після розгромної критики з боку глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі заступник прокурора Одеської області Тетяна Горностаєва вирішила піти у тривалу відпустку - з вагітності та пологів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Публичные люди"

Голова Одеської обласної адміністрації Михайло Саакашвілі на нещодавній нараді з керівниками регіональної прокуратури в жорсткій формі розкритикував їх роботу. Левова частка критики губернатора припала на адресу заступника прокурора Одеської області Тетяни Горностаєвої, яка є прийомною дочкою нинішнього генерального прокурора України Віктора Шокіна, пишуть "Публічні люди", передає Цензор.НЕТ.

"Інтерес Горностаєвої - .. Це не інтерес держави Це називається бандитизм і рекет ... Бачив я таких прокурорів, і бачив їх потім, в тому числі, у в'язниці до речі Я не збираюся терпіти ні Горностаєву, ні подібних рекетирів", - обурився глава Одеського регіону.

"Я сам готовий надати комісії купу матеріалу,про те, що відбувається в прокуратурі. Ми це питання будемо дотискати", - заявив він.

Слід зауважити, що в лютому 2015 року, відразу ж після призначення Віктора Шокіна, Тетяна Горностаєва заявила, що не є біологічною дочкою нинішнього генерального прокурора. Її мати, заявила заступник одеського обласного прокурора, деякий час була дружиною Шокіна.

"З часу мого приходу в прокуратуру, десь з 2005 року ми не спілкуємося", - сказала вона, підкресливши: "вважаю неетичним підтримувати стосунки з чоловіком, який розлучився з моєю матір'ю".

27 червня генпрокурор прокоментував заяву керівника Одеської області. За його словами, губернатор не передавав в ГПУ ніяких конкретних фактів незаконної діяльності щодо співробітників прокуратури.

"Я - не її батько, і вона про це сама публічно говорила. Між нами немає родинних відносин, -. сказав Шокін. - На даний момент до мене яких-небудь конкретних фактів щодо співробітників прокуратури  не надходило".

За словами генпрокурора, діяльність його падчерки-прокурора Горностаєвої, яку критикував Саакашвілі, не перевіряють.

"Вона не може перевірятися, оскільки для перевірки потрібні конкретні факти незаконної діяльності. Саакашвілі не надавав мені ніяких доказів проти неї. Відносно Горностаєвої я можу сказати наступне: ... За її позовами державі повернуто понад 160 мільйонів гривень. А сума, на яку вона заявила позовів , становить понад 400 мільйонів гривень. Фактично всі позови були задоволені, а значить і обґрунтовані ", -. зазначив Шокін.

Тим не менш, Тетяна Горностаєва залишає посаду заступника прокурора Одеської області. Як стало відомо, вона йде у тривалу відпустку - по вагітності та пологах.