Греція не отримає 30 млрд євро на погашення боргів, - ЗМІ

Міністри фінансів країн єврозони не виділятимуть кошти для Греції, щоб Афіни змогли виконати платіж Міжнародному валютному фонду, термін якого закінчується у вівторок 30 червня

Про це повідомив чиновник єврозони Reuters, пише Еспресо.TV із посиланням на "РБК".

"У жодному разі", - відповів чиновник на питання, чи готові міністри фінансів країн єврозони на екстреній зустрічі погодитися на видачу коштів Афінам для погашення боргу МВФ.

Як повідомлялося, голова уряду Греції Алексіс Ципрас відправив президенту Єврогрупи Йеруну Дейсселблуму лист із проханням додаткого фінансування для покриття боргу країни у наступні два роки.

Зазначимо, що Єврогрупа обговорює запит греків у режимі телеконференції - греки в останню хвилину звернулися до ЄС з проханням про новий кредит.

Ангела Меркель, у свою чергу, заявила членам німецького парламенту, що її уряд не ухвалить ніякого рішення до того, як Греція не проведе свій запланований на 7 липня референдум.

Нагадаємо, Греція 30 червня офіційно вступає в дефолт за кредитами, наданими МВФ. Також сьогодні закінчується термін дії програми порятунку грецької економіки, прийнятої МВФ та ЄС.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зробив Греції останню пропозицію у зв'язку із завершенням сьогодні терміну дії другої кредитної програми міжнародних кредиторів. Але грецький прем'єр Алексіс Ципрас її не прийняв. Натомість він закликає свій народ на референдумі сказати "ні" кредиторам.

Міністр фінансів Греції Яніс Варуфакис підтвердив, що його країна не зможе виплатити борги Міжнародному валютному фонду. Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що "двері для переговорів відкриті", але при цьому зазначила, що не знає про який-небудь прогрес у переговорах із Грецією.

Грецький журналіст Сократ Грамматікопулос розповів Еспресо.TV, що прихильники уряду Греції діють за ленінським принципом, але вони не становлять більшість населення країни. Тож він сподівається, що переможуть прихильники співпраці з Європою.