Маккейн застеріг від поновлення космічної співпраці з Путіним

Американський сенатор Джон Маккейн виступив категорично проти повернення до співпраці підприємств космічної галузі США з російськими виробниками ракетних двигунів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Свою заяву він зробив після аварійного пуску ракети-носія Falcon 9 на американському космодромі на мисі Канаверал у неділю.

"Я впевнений, що це є невеликою невдачею, яка жодною мірою не перешкоджатиме майбутньому успіху компанії SpaceX та її здатності підтримати національні космічні місії безпеки США",- наголосив Маккейн.

При цьому він нагадав, що компанія раніше здійснила сім успішних запусків.

"Поки російські війська продовжуватимуть окуповувати Україну та вбивати її громадян, я виступатиму проти ініціатив у законопроекті щодо асигнувань на оборону (США. - Ред.), які гарантують, що $300 млн з грошей платників податків підуть на Володимира Путіна, його дружків та російське військове виробництво", - сказав Маккейн.

Нагадаємо, нещодавно Маккейн описав стратегію президента Росії Володимира Путіна як у грі Pacman: укус території України за укусом досить невеликими порціями, щоб не викликати масштабної міжнародної реакції.