На Луганщині терористи-диверсанти намагаються розмінувати мінні поля

В районі населених пунктів Кримське і Новотошківське на Луганщині бойовики під прикриттям вогню зі 120-мм мінометів і АГС-17 здійснювали спроби інфільтрації своїх диверсійно-розвідувальних груп та розмінування мінних полів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Крім того, в районі Кримського група з чотирьох БМП бойовиків протягом 15 хвилин вела обстріл передових позицій сил АТО. Після декількох прицільних черг з великокаліберних кулеметів бронегрупа відійшла", - зазначив він.

За інформацією Тимчука, на Світлодарському плацдармі бойовики використовують "традиційну" для даного району схему "міномети + танки".

"Удари в основному наносяться по позиціях сил АТО в районі н. п. Луганське, Миронівське, Новозвановка, рідше - східних окраїн Попасної. Водночас усе частіше бойовики стали супроводжувати використання зв'язки "міномети і танки" короткими вогневими нальотами артилерії, в основному 122-мм (працюють, як правило, двома "замінними" вогневими підрозділами - один на 122-мм знаряддях Д-30, інший - на 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", позиції на захід від Брянки)", - наголосив координатор групи "Інформаційний спротив".

Він також повідомив, що зрідка фіксується використання 152-мм калібру (гаубиці "Мста-Б", позиції між Вергулівкою і Чорнухиним).

Нагадаємо, за даними "Інформаційного спротиву", незаконні збройні формування намагаються приховати зосередження і розгортання нових батальйонних тактичних груп на південь від Донецька.