Нова Конституція попереджатиме "штучний сепаратизм", - АП

Президент матиме право у невідкладному порядку призупиняти рішення, які несуть у собі загрозу суверенітету, національній безпеці та територіальній цілісності

Про це розповів перший заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук журналістам, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу президента.

"Ми вже зіткнулися з проявами сепаратизму на сході України. Задля унеможливлення подібних проявів та гарантування дотримання Конституції передбачається надання президенту права у невідкладному порядку призупиняти рішення, які несуть у собі загрозу суверенітету, національній безпеці та територіальній цілісності", – заявив він.

При цьому він наголосив на тому, що це лише попереджає подібні прояви і передбачає подальшу процедуру розгляду рішень президента Конституційним судом.

"Ніякої узурпації влади бути не може, оскільки немає концентрації влади з боку президента. Навпаки, президент передає на місця частину власних повноважень", – сказав він.

Крім того, Віталій Ковальчук пояснив, що жодного особливого статусу для окремих територій у проекті Конституції не передбачається.