Розшукуваний у вбивстві Нємцова боєць Кадирова повернувся в Чечню, - ЗМІ

Службовець батальйону "Північ" Руслан Геремеєв, яким Слідчий комітет Росії цікавиться у зв'язку з убивством Бориса Нємцова, може зараз знаходитися на території Чечні

Про це виданню "Росбалт" повідомило джерело в правоохоронних органах, передає Еспресо.TV.

Оперативники з'ясували, що один час Геремеєв знаходився в чеченському селі Джалка, а потім відлетів до ОАЕ. Причому з Росії він вилетів з аеродрому, розташованого поряд з дагестанським містом Каспийск.

Однак влада ОАЕ, схоже, не дуже зраділа такому гостю. Днями в оперативників з'явилася інформація, що Геремеєв знову перебуває в Чечні, в одному з гірських сіл республіки.

Руслан Геремеєв знаходиться в оперативному розшуку у зв'язку з розслідуванням вбивства Нємцова. Як стверджують джерела в слідстві, під час підготовки злочину він тісно спілкувався з передбачуваними учасниками вбивства політика. А двоє обвинувачених - Заур Дадаєв і Біслан Шаванна - були підлеглими Геремеева по батальйону "Північ".

Нагадаємо, батальйон "Північ" - особиста гвардія Рамзана Кадирова. Спочатку називалася Службою безпеки президента ЧР, потім полком патрульно-постової служби МВС Чечні.

У 2006 році під патронатом Рамзана Кадирова були створені батальйони "Північ" і "Південь". Структурно батальйони увійшли до складу 46-ї оброни ВВ МВС Росії.