Siemens хоче обійти санкції і продати турбіни для електростанцій Криму, - ЗМІ

Спільне німецько-російське підприємство "Сіменс технології газових турбін" поставить турбіни для кримських електростанцій в обхід санкцій Європейського союзу

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на федерального чиновника і особу, близьку до однієї із сторін угоди, передає Еспресо.TV.

Повідомляється, що російський "Технопромекспорт" закупить обладнання для двох нових електростанцій в Криму у заводу, який на 65% належить німецькій Siemens, а на 35% - "Силовим машинам".

За даними видання, контракт був підписаний навесні, аванс вже виплачено. Завод поставить "Технопромэкспорту" чотири парогазові установки (ПГУ) потужністю 235 МВт з газовими турбінами в 160 МВт. Джерело, близьке до однієї зі сторін угоди, вказує, що контракт передбачає поставку обладнання для нової електростанції в Тамані (Краснодарський край), а не в Крим. Однак, за словами іншого джерела, турбіни відправлять у Тамань, щоб обійти санкції.

Видання зазначає, що представники "Ростеха", "Технопромэкспорта", "Сіменс технологій газових турбін", "Силових машин" і Siemens в Росії відмовилися від коментарів.