У Німеччині стартували Дні українського кіно на підтримку Сенцова

У Берліні в понеділок, 29 червня, відкрилися Дні українського кіно на підтримку режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують в Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "День".

Підтримати художника прийдуть німецькі та європейські політики, режисери та актори. Відвідають захід також друзі і родичі Сенцова. Всесвітньо відомі кінорежисери Педро Альмодовар та Вім Вендерс у відеопосланні, присвяченому українським кінодням, висловили свою солідарність з Олегом.

Президент України Петро Порошенко привітав учасників і гостей заходу.

"Україна вдячна усім, хто підтримує її громадян, які під час анексії Криму та неоголошеної війни стали полоненими, політв’язнями чи переслідуваними за свій патріотизм і любов до свободи", - зазначив Порошенко.

Дні українського кіно в Берліні будуть проходити до 2 липня. За цей час покажуть півтора десятка вітчизняних фільмів. Зокрема, "Майдан" Сергія Лозниці і "Хайтарму" Ахтема Сеітаблаєва. У програмі також стрічки про війну на Донбасі кіногрупи "Вавилон-13". А відкриває кінодні українська стрічка "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, яка є володарем багатьох міжнародних нагород.  

Нагадаємо, що у рамках Днів українського кіно в Берліні покажуть документальний фільм російського режисера про  ув'язненого Олега Сенцова