У Росії презентували проект Керченського моста до окупованого Криму

У Росії представили проект Керченського моста з Росії до Криму

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Міст із Росії до окупованого Криму становитиме 19 кілометрів завдовжки. На ньому буде дві залізничні колії та чотири смуги для автомобільного транспорту. Траса буде здатна пропускати до 40 тисяч автомобілів на добу з максимальною швидкістю 120 км/год. Переправа проходитиме на висоті 35 метрів над рівнем моря, тому не заважатиме суднам. 

Готовий проект Керченського мосту "Інститут Гіпробудміст - Санкт-Петербург" направив на експертизу до Головдержекспертизи Росії, яка триватиме два місяці. Гендиректор проектного інституту Ілля Рутман переконаний, що вже у вересні можна розпочинати будівельні роботи. 

У документі йдеться, що вартість переправи не повинна перевищувати 228,3 млрд рублів. Відкрити рух по мосту планують у грудні 2018 року, а остаточно здати його в експлуатацію - в червні 2019-го. 

Нагадаємо, раніше експерти повідомляли, що Росії знадобиться приблизно 5 млрд євро на проектування та 3 млрд євро на будівництво і не менше шести років на реалізацію задуму.

Крім того, мільярдер і друг президента Росії Аркадій Ротенберг назвав міст з Росії до Криму своїм заключним великим проектом, визнаючи, що це своєрідна чорна мітка і повна ізоляція від Заходу.