У санепідемстанції кажуть, що пожежа біля Чорнобиля не вплинула на радіацію в Києві

Київська санітарно-епідеміологічна служба посилено моніторить стан атмосферного повітря в столиці і запевняє, що радіаційний фон - у межах норми

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу КМДА.

"Головне управління Держсанепідслужби у м. Києві та Державна установа "Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України" наразі ретельно відстежують концентрацію основних шкідливих речовин, які утворюються при горінні  в 10 мобільних точках міста (Подільський, Оболонський, Святошинський, Деснянський райони). Максимальні приземні концентрації шкідливих речовин в точках дослідження не перевищують норми і є гранично допустимими, а радіаційний фон у межах норми (12-14 мікрорентген на годину)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 29 червня, на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у зоні відчуження в районі с. Ковшилівка та смт Поліське виникло загорання сухої трави та очерету, яке розповсюдилося окремими осередками на площу близько 130 га. До гасіння залучили літаки.

За останньою інформацією, наразі рятувальникам Державної служби з надзвичайних ситуацій вдалось локалізувати 4 із 6 осередків пожежі у "Чорнобильській пущі".