Україна наполягає на угоді щодо газу, чинній до квітня 2016 року, - "Нафтогаз"

Україна в рамках тристоронніх переговорів про постачання російського газу в країну наполягає на вирішенні всіх спірних моментів до кінця I кварталу 2016 року – до завершення судових спорів між Україною і Росією в арбітражі Стокгольма

Про це йдеться в повідомленні Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", передає Еспресо.TV.

"Ефективне вирішення газового питання з Росією має бути тристороннім, зобов'язуючим і таким, що фіксує тимчасові угоди з усіх спірних питань, як мінімум, до кінця I кварталу 2016 року. Рішення, яке дасть змогу забезпечити надійність поставок російського газу до України і ЄС до завершення судових розглядів між сторонами у Стокгольмі, має зафіксувати тимчасові домовленості з усіх питань, по яких у сторін є розбіжності", - йдеться в повідомленні.

В "Нафтогазі" наголосили, що Україна наполягає на підписанні такого рішення у вигляді тристороннього протоколу на рівні міністерств енергетики України, РФ і представника Європейської комісії, "що має забезпечити відповідальне виконання досягнутих домовленостей усіма сторонами процесу".

У НАК також додали, що сторони – "Нафтогаз" і "Газпром" - також повинні підписати доповнення до договору на постачання газу.

За таким принципом, зазначають у "Нафтогазі", було вибудовано "зимовий пакет", підписаний у Брюсселі в жовтні 2014 року. 

Раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак повідомив, що Кремль не збирається погоджувати з Україною розмір знижки на газ у третьому кварталі.