УЄФА пом’якшив правила фінансового фейр-плей

Відтепер правила враховуватимуть економічну ситуацію в країні, яку представляє клуб

Регламент з ліцензування та фінансового фейр-плей на 2015-2018 роки ухвалив виконавчий комітет УЄФА на засіданні в Празі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Основне правило регламенту, проект якого був затверджений в 2009 році, залишається незмінним - клуби не можуть витрачати на купівлю футболістів більше, ніж вони заробляють. При цьому повідомляється, що оновлений регламент буде враховувати труднощі і несприятливі умови, з якими клуби зіштовхуються через фінансові проблеми в певному регіоні.

Нова редакція правил фейр-плей у тому числі враховує ситуації, коли клуби зазнали недавньої реструктуризації або поглинання, а також випадки, коли клуби мають намір здійснити раціональні інвестиції в дитячий, жіночий футбол, будівництво.

Президент УЄФА Мішель Платіні заявив: "Нові правила - це розширена і вдосконалена версія правил фінансового фейр-плей. Загальні завдання фінансового фейр-плей залишаються незмінними. Ми лише переходимо від етапу суворої економії до етапу, який дозволить нам запропонувати більш широкі можливості для ґрунтовного росту і розвитку ", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше московське "Динамо" було виключено з Ліги Європи майбутнього сезону за порушення правил фінансового фейр-плей.