Вбивця 38 туристів у Тунісі був "сплячим терористом"

Поліція не знала про існування "сплячого терориста" Сейфеддіна Резгуя до трагедії, але однокурсники кажуть, що він давно симпатизував радикальним ісламістам

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Sky News.

Студент Сейфеддін Резгуй, який розстрілював з автомата туристів на пляжі курортного міста Сус, був членом "сплячого осередка" терористів. Йому було доручено залягти на дно і активізуватися у визначений час. Загалом до осередку входило п’ять осіб.

Один зі студентів, які навчалися разом із 23-річним Сейфеддіном, розповів, що у 2011 році той симпатизував терористичній організації "Фронт ан-Нусра". Після появи ІДІЛ він перейшов на їх бік.

Тренування він проходив у Лівії з бойовиками тамтешньої організації "Ансар аль-Шаріа", яка підтримує "Ісламську державу". Згідно паспорту Резгуя, він не бував за кордоном, але він цілком міг потрапити в Лівію нелегально.

Поліція Тунісу не вважала Сейфеддіна небезпечним. Незважаючи на те, що він був членом "сплячого осередку" кілька років, правоохоронцям він не був відомий як людина, що може становити загрозу тероризму.

Зазначимо, The Independent пише, що свідки повідомляють про двох стрільців. Поліція наполягає, що Резгуй діяв самостійно. Але не виключає, що співучасники могли допомогти йому зброєю і транспортом.

Нагадаємо, відповідальність за вбивство 38 людей взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Серед загиблих - громадяни Великої Британії, Німеччини, Португалії, Ірландії, Бельгії та Росії. Влада Тунісу заявила про арешт підозрюваних в організації теракту на пляжі п’ятизіркового готелю у місті Сус.