Експерти назвали найкращий коньяк України

На дегустаційному конкурсі Best Drink-2015 визначили найкращі українські міцні напої. Кращим коньяком України і володарем Гран-прі став марочний коньяк "Ювілейний" виробництва Одеського коньячного заводу

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У результаті сліпих дегустацій, що проводилися без афішування назв брендів, "Ювілейний" отримав найвищі оцінки у своїй категорії. Коньяк підкорив експертів вишуканими органолептичними якостями, тонким букетом з шоколадно-ванільними нотами і вираженими тонами витримки.

Сьогодні Одеський коньячний завод (холдинг Global Spirits) випускає унікальну лінійку з трьох марочних коньяків: це знаменитий 10-річний "Ювілейний", популярна "Аркадія" віком 8 років і легендарна "Чайка" 6-річної витримки. Аналогів цим напоям немає в Україні: вони мають свій унікальний стиль, а за смаковими характеристиками не поступаються французьким. При цьому ціна найстарішого  – "Ювілейного" коньяку  –  складає близько 150 гривень. У Франції ціни на коньяки такого класу стартують від декількох сотень євро.

Важливо, що марочні коньяки Одеського коньячного заводу виготовляються виключно з коньячних спиртів, що дистилюються на підприємстві. Цех дистиляції обладнаний шістнадцятьма шарантськими аламбіками – такого розмаху виробництва немає навіть на історичній батьківщині коньяку у Франції.

Одеський коньячний завод має найбільший в Європі запас якісних коньячних спиртів різних поколінь: молодих, старих і навіть дуже старих, віком до п'ятдесяти років. На відміну від примітивного боттлерства (розливу закуплених коньячних спиртів в суміші з водою і колером по пляшках), повний цикл виробництва дозволяє випускати справжній коньяк – високої якості, з багатим смаком і складним ароматом.

За словами керівника коньячного напрямку холдингу Global Spirits Жанни Нікітіної, сьогодні в Україні тільки Одеський коньячний завод володіє запасом коньячних спиртів для виробництва марочних коньяків.

"Через один-два роки на вітчизняному ринку марочних коньяків будуть присутні тільки коньяки ОКЗ" – відзначає експерт.

Примітно, що до 1956 року Одеський коньячний завод був єдиним виробником коньяку в Україні. А в 2012 Європейська Бізнес-Асамблея відзначила його нагородою "Краще коньячне підприємство Європи".